Wat is de beste tandpasta voor jou?

In elke supermarkt en drogisterij zijn vele soorten tandpasta te verkrijgen. Vrijwel elke klacht heeft een bijbehorende tandpasta, waardoor voor iedereen de beste tandpasta anders is. Het is afhankelijk van individuele behoeften en smaak.

Welke tandpasta jij nodig hebt is afhankelijk van eventuele klachten. Heb je geen klachten, dan is een gewone tandpasta met fluoride voldoende. Mocht je wel problemen aan het gebit ondervinden, dan is er per situatie een geschikte tandpasta. In deze blog lichten we de verschillende varianten toe.

Soorten tandpasta

  • bescherming tegen gaatjes

Fluoride zorgt ervoor dat tandbederf wordt voorkomen en dat het glazuur minder snel oplosbaar is. Dit betekent dat het gebit beter beschermd is tegen de zuren en suikers uit eten en drinken, waardoor er minder snel gaatjes zullen ontstaan.

  • tandsteen voorkomen

Hoewel de vorming van tandsteen niet kan worden voorkomen zorgt deze speciale tandpasta er wel voor dat er minder tandsteen ontstaat en het bovendien minder hard wordt, waardoor het makkelijker door de tandarts kan worden verwijderd.

  • gevoelige tanden/tandvlees

Het is heel vervelend als je iets kouds of warms eet of drinkt en je een pijnscheut krijgt omdat je tanden gevoelig zijn. Tandpasta’s voor gevoelige tanden creëren een laagje over je blootliggende tandhals, waardoor de pijnprikkel vermindert of verdwijnt.

  • wittere tanden/whitening

Er zijn diverse soorten whitening tandpasta’s op de markt. Deze tandpasta maakt gebruik van verschillende technieken. Er zijn tandpasta’s die gebruik maken van blauwe lichtdeeltjes. Door het lichtval op je tanden lijken deze optisch witter. Sommige tandpasta’s bevatten bepaalde schuurmiddelen, waardoor verkleuringen van de tanden worden gepoetst. Ook zijn er tandpasta’s met actieve koolstof. De actieve koolstof zorgt ervoor dat de deeltjes die aanslag veroorzaken worden geadsorbeerd. De laatste whitening tandpasta is op basis van hydroxyapatite. Deze stof zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van de tanden wordt hersteld.

  • voor kinderen

Kinderen slikken tandpasta vaak door tijdens het poetsen. Bij bepaalde hoeveelheden kan dit schadelijk zijn. Het percentage fluoride in kindertandpasta’s is speciaal aangepast op het gebit van kinderen. De hoeveelheid fluoride die een kindergebit kan hebben varieert namelijk per leeftijd.

Wat is de juiste tandpasta voor jou?

Er is dus niet één specifieke tandpasta het beste. Het is vooral belangrijk om een tandpasta te gebruiken die helpt bij de behoeften die je hebt. Mocht je twijfelen over de juiste tandpasta, vraag ons dan om advies. Wij adviseren je graag.

Neem contact met ons op

  • Wil je meer informatie over Our Dentist? Laat je gegevens achter en ontvang onze flyer in je e-mailbox!