Wat is OurDentist?

Wij hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat wij steeds aanlopen tegen het gevestigde zorgsysteem. Je gaat naar de tandarts met een pijnklacht en er wordt geconstateerd dat je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt en een kroon. Je bent datzelfde jaar al eerder naar de tandarts geweest en je aanvullende tandartsverzekering is niet toereikend voor dit behandelplan. Je hebt zelf geen extra budget achter de hand. Je hebt wel veel pijn en wilt graag goed behandeld worden. Wat doe je dan?

Zorgverzekeraars gebruiken een deel van jouw premie voor marketing, overhead en management. Bij OurDentist wordt jouw bijdrage volledig gebruikt voor tandheelkundige zorg. Wij vinden dat je mondgezondheid altijd voorop moet staan. De beste zorg zonder compromissen, dat is ons doel. Vanuit die motivatie is OurDentist ontstaan. Bij OurDentist sluit je een abonnement af voor de algehele verzorging van je gebit. Wij monitoren samen met jou je mondgezondheid. Je bent niet meer afhankelijk van de financiële ruimte die jouw aanvullende tandartsverzekering je geeft.

✓ Transparant in kosten

✓ Tandarts met jarenlange ervaring

✓ Slechts 500 plekken beschikbaar

Waar bestaat het tandarts abonnement uit?

Persoonlijk Mondzorg Plan

Bij OurDentist hebben wij een “Persoonlijke Mondzorg Plan”. Dit houdt in dat je een lidmaatschap aangaat met de tandarts. Met dit lidmaatschap kan je langskomen wanneer dat nodig is. Samen met het tandheelkundig team bepaal je welke behandeling op dat moment ten goede komt aan jouw gezondheid. Deze kan je direct laten uitvoeren zonder eerst te overleggen met je verzekeraar. Deze behandeling wordt dus betaald vanuit je abonnement. De abonnementsgelden van alle leden komen samen, waardoor elke abonnee evenveel aandacht krijgt. Wij betalen met elkaar, voor elkaar.

Het Persoonlijk Mondzorg Plan bestaat uit twee maal per jaar een periodiek preventief onderzoek, twee maal per jaar een gebitsreiniging uitgevoerd door een preventie assistente, vullingen, wortelkanaalbehandelingen en esthetische tandheelkunde. Techniekkosten, pijnklachten, röntgenfoto’s, kroon- en brugwerk en prothesewerk zijn exclusief.

tandarts abonnement

No claim en Care together

Bij OurDentist bieden wij je een no claim regeling wanneer je niet of nauwelijks gebruik hebt gemaakt van je abonnementsgeld. Wanneer je per kalenderjaar slechts eenmaal een gebitscontrole hebt gehad en/of eenmaal een gebitsreiniging van maximaal 15 minuten heeft ondergaan, dan kun je aanspraak maken op een no claim regeling. Je hebt hierin twee keuzes, welke je zelf kunt indelen. Je kan er voor kiezen om OurDentist 50% van je abonnementsgeld per kalenderjaar te laten sparen voor de techniekkosten van eventuele toekomstige behandelingen. Of je kunt er voor kiezen om 50% van je abonnementsgeld per kalenderjaar te gebruiken voor het lidmaatschap van een persoon die zelf niet over de financiële middelen beschikt om zijn mondgezondheid op peil te brengen. Op deze manier steun je mensen die door verschillende omstandigheden onderaan de maatschappelijke ladder terecht zijn gekomen. Jij een stralende lach, zij een stralende lach!

Wat kost het tandarts abonnement?

Voordat je gebruik kunt maken van het tandarts abonnement is er onderzoek nodig om te bepalen in welke categorie je valt. Bij het mondonderzoek worden 2 kleine röntgenfoto’s gemaakt en een orthopantomogram (OPG). Is er in de afgelopen zes maanden een OPG gemaakt, dan hoeft deze niet opnieuw gemaakt te worden. De OPG dient wel door jezelf te worden opgevraagd. In het gunstigste geval betaal je niet de volledige onderzoekskosten van €118, maar €71.

Na het onderzoek weet je precies hoeveel jouw abonnement kost. Het voordeligste abonnement kost €7,18 per maand. Kosten die gemaakt worden door derden en materiaal- en techniekkosten vallen niet binnen het abonnement.