OOK MET ANGST,
VOORDELIGE TANDZORG

Een bezoek aan de tandarts is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Twee op de vijf Nederlandse volwassenen is bang om een tandarts te bezoeken. Zo’n 12% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan. De angst is bij Nederlandse kinderen minder groot. Ongeveer 15% is bang voor een behandeling en 6% vertoont extreme angst.

Kies nu voor Our Dentist!

Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar! Meld je snel aan voor 31 december 2018 om nog te profiteren van de lage tarieven!

 

Sluit je aan bij Our Dentist!

Gevolgen bij uitstel van tandartsbezoek

De oorzaken van tandartsangst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren naar de jeugd. Pijnlijke behandelingen in het verleden wegen vaak zwaar mee bij de angst. In andere gevallen wordt de angst doorgegeven van ouder op kind. Het merendeel van de mensen die tegen een tandartsbezoek opzien gaan gelukkig wel. Het uitstellen van een bezoek aan de tandarts kan tot problemen aan het gebit en tandvlees leiden. Onderhoud aan het gebit is nodig. Anders kunnen de problemen zich opstapelen, wordt de drempel elke keer hoger en kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Hoe kun je angst bij kinderen voorkomen

  • » Hoe eerder een kind aan de tandarts went, hoe groter de kans op het voorkomen van tandartsangst.
  • » Blijf als ouder bij de behandeling van je kind. Daarmee wordt zelfvertrouwen gecreëerd.
  • » Geef kinderen een beloning als ze zich flink houden tijdens de tandartsafspraak.
time

Ruime openingstijden
Onze praktijk is op maandag en dinsdag tot 20:00 uur geopend. Op woensdag en donderdag zijn we geopend tot 17:00 uur en op vrijdagochtend zijn we ook bereikbaar.

money

Goedkoper dan verzekering
Met het tandarts abonnement van Our Dentist ben je goedkoper uit dan met een verzekering. Het abonnement is er al vanaf €7,18 per maand, terwijl een gemiddelde tandartsverzekering €23 kost.

48h

Binnen 48 uur geholpen
Vullingen, wortelkanaalbehandeling en spoedafspraken kunnen binnen 48 uur worden uitgevoerd.

no-claim

No claim
Je hebt recht op de no claim regeling wanneer je tijdens het lopende jaar slechts eenmaal voor een periodiek preventief onderzoek bent geweest en/of eenmaal een gebitsreiniging hebt gehad van maximaal 15 minuten.

Ik had bij mijn eigen tandarts een begroting ontvangen van ruim € 2.500,- waarvan ik € 2.000,- zelf zou moeten betalen omdat de verzekering maar € 500,- zou vergoeden. Nu bij Our Dentist kost deze begroting mij € 540,- en de rest van de kosten vallen binnen het abonnement. Daar ben ik heel blij mee.
Sabine, 23

Omgaan met je angst

Ten opzichte van een aantal jaar geleden is tandheelkundige techniek sterk verbeterd. Tegenwoordig kan elke behandeling vrijwel pijnloos verlopen. Vind je het toch nog spannend, dan hebben we een aantal tips.

Vraag om duidelijke uitleg over de behandelingen en wat er gaat gebeuren

Probeer ontspanning- en ademhalingsoefeningen. Dit kan helpen om je te ontspannen.

Informeer de tandarts over je angst. Hij zal dan meer tijd inplannen en je meer op je gemak stellen.

Laat je ontspannen.

OurDentist:
ook geschikt bij tandartsangst

Our Dentist is de beste en voordeligste tandartszorg in Den Haag en omstreken. Sluit je aan voor een kleine maandelijkse bijdrage en verzeker je van een mooi en gezond gebit.